Tiina Martikainen: Jäätyneet kasvot

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 255 s.

Karjalohjalta löytyy talvisena yönä ruumis omakotitalon ulkoaltaalta. Aviomiehen mukaan Pirjo Vaskio oli ollut menossa kastautumaan helpottaakseen vaihdevuosioireitaan.

P
aikalle kutsutaan Lohjan poliisin pitkäkestoisessa rikostutkinnassa työskentelevä rikosylikonstaapeli poliisikoiranohjaaja Hanna Vainio. Miesystävän viereltä paikalle hälytetty Hanna ihmettelee, miksi onneton kaatuminen on saanut poliisivoimat liikkeelle niin runsain mitoin, mutta huomaa pian tapauksen muuttuvan vaativaksi rikostutkinnaksi.


Tutkinnan edetessä kuoleman taustalta alkaa löytyä omituisia yksityiskohtia. Niihin perehtymisen ohella Hanna yrittää päättää, miten suhtautuisi teini-ikäisen tyttärensä ehdotukseen elämänmuutoksesta. Oman aikansa vievät myös henkilöetsintäkeikat poliisikoira Riinan kanssa. Kunnes yksi keikka on muuttaa koko parivaljakon elämän.

Oma arvioni: Jäätyneet kasvot on Tiina Martikaisen toinen dekkari. Kiinnostuin tästä kirjasta erityisesti siinä seikkailevan poliisikoiran vuoksi, ikuinen koiraihminen kun olen, ja olen aina ihaillut myös töitään tekeviä karvakuonoja. Kirjasta saa poliisikoiran toiminnasta mielestäni varsin realistisen kuvan. Myös dekkarin henkilöhahmot tuntuvat aidoilta. Oli mukavaa, että Hannan elämästä tuotiin esille muitakin kuin työkuvioita. Ja jännitys säilyi hyvin loppuun asti yllätyksellisten juonenkäänteiden ansiosta. Tällaisia dekkareita lukisi mielellään lisää...

Jäätyneet kasvot on dekkari, jota voin suositella hyvin kirjoitetun kotimaisen laatujännityksen ystäville.

Kiitos kirjailijalle ja kustantajalle kirjan arvostelukappaleesta.