Helena Miettinen: Kaksi kierrosta taivaaseen

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 368 s.
Kaksi tyttöä. Kaksi kierrosta. Maali on selkeä ja vain yksi voi voittaa.
N
iin he luulevat.
Iiris ja Marika ovat lapsena parhaat ystävät ja harjoittelukaverit, mutta juoksukilpailuissa toisen voitto on toisen häviö. He päättävät juosta eri matkoja, ja näin varmistaa mitalit molemmille.
Lopulta Iiris juoksee kilparatoja yksin, kun taas Marika juoksee miehen matkaan. Vasta kun Marika on rynnännyt riittävän pitkälle, alkavat uutta elämää ympäröivän uskonnollisen piirin kasvot paljastua. Karismaattinen johtaja Johannes tiivistää rivejään, kunnes tilaa liikkua ei enää ole. Ulospääsyn estävät pelko ja häpeä.
Marika taistelee selviytyäkseen ja pelastaakseen perheensä, mutta varjot ovat vastassa kaikkialla, minne hän katsoo. Kun loppusuora aukeaa ja jalat ovat happoa täynnä, saavat Marikan askeleet viime hetkellä menneisyydestä uutta voimaa. Mutta missä on maaliviiva, ja onko sitä tarkoitus ylittää?
Kaksi kierrosta taivaaseen on romaani ystävyyden ja uskon väkevyydestä, perheestä ja anteeksiannosta, kilpailusta kohti ikuista. Se kertoo vuosikymmenten kulusta, kasvusta, meidän peloistamme ja siitä, mitä kukin meistä juoksee pakoon.
Oma arvioni: Kaksi kierrosta taivaaseen on etenkin aluksi kertomus juoksemisesta ja sille omistautumisesta. Tarinan edetessä se on yhä enemmän  väkevä romaani ystävyydestä ja sen voimasta. Ystävyys rikkoo rajoja ja kantaa vaikeiden vaiheiden yli. Kaksi kierrosta taivaaseen on myös vavahduttava ja osin ahdistavakin tarina uskonnollisesta piiristä, joka kiristää otettaan yksilöistä ja kaventaa heidän elämäänsä.
Kirja on monitasoinen ja hyvin kirjoitettu. Se kannatti lukea, lue sinäkin. 💙💙💙