Vera Vala: Milanon nukkemestari

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 431 s.

Minun on piilouduttava nukkemestarilta

 
A
rianna de Bellis on saanut tyttären Bartolomeon kanssa ja muuttanut Milanoon, missä hän työskentelee tutkijana yliopiston oikeuspsykologian laitoksella. Kadulta löytyy kaksi murhattua opiskelijaa. Molemmilla on nukke käsissään.
Samankaltaisesta murhasarjasta tuomittiin neljä vuotta aiemmin pappi, mikä loi raskaan varjon katolisen kirkon ylle. Ariannan pappisveli Ares ryhtyy nyt Vatikaanin pyynnöstä selvittämään, onko marionettimurhaajaksi nimetty pappi sittenkin syytön. Arianna puolestaan etsii epätoivoisena Milanon kaduilta psykiatrisesta hoidosta karannutta vankia, joka väittää pakenevansa salaperäistä Nukkemestaria. Mutta kuka todella pitelee lankoja käsissään ja hakee öisillä kaduilla seuraavaa uhriaan?
Milanon nukkemestari -dekkarin näyttämönä on liikemiesten ja taiteilijoiden loistelias kaupunki. Milanon kanaalien ylle tiivistyvä sankka sumu kietoo syliinsä niin eliitin, kujien kodittomat kuin muualta muuttaneet onnenetsijät.
Oma arvioni: Vera Valan mielenkiintoinen Arianna de Bellis tutkii -sarja jatkuu tällä kertaa Milanossa, kirjailijan nykyisessä kotikaupungissa. Kirjassa tavoitetaan uskoakseni varsin hyvin kyseiselle kaupungille ominainen tunnelma. Romaanissa yhdistyy taitavasti perinteinen ja moderni sekä niiden välinen ristiriita tämä päivän Italiassa.
Milanon nukkemestari on kuin jännittävä mosaiikkimainen palapeli, joka tarjoaa lukijalleen kiinnostavan nojatuolimatkan talviseen Milanoon. Edellisiin sarjan osiin verrattuna lukukokemus oli kuitenkin ainakin itselleni jonkin verran raskaampi.