Pasi Luhtaniemi: Sokea piste

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 288 s.
Oletko valmis uskomaan mahdottomaan?

E
nsin se näytti tapaturmalta. Ohjelmoijaguru Samuel Heiskan ruumis löytyy syksyiseltä pihalta. Sade on huuhtonut jäljet ja pimeys kätkenyt tapahtumat.

Kun poliisi jututtaa Heiskan yhtiökumppania Erikiä, tämä asettaa itsensä kuin tahallaan epäillyksi. Erik hyötyy Samuelin kuolemasta, sillä firma oli julkaisemaisillaan uudenlaisen verkkosivuston, jonka patenteilla tahkottaisiin rahaa, mutta Samuel oli asettunut poikkiteloin.
Erikin pidätyksen jälkeen tämän vaimo Meri aloittaa omat tutkimuksensa. Jäljet näyttävät johtavan samassa toimistohotellissa työskentelevään liikekumppaniksi. Lavastettiinko Erik syylliseksi? Samaan aikaan poliisi seuraa Samuelin jälkiä netissä – onnistuiko sopuisa nörtti suututtamaan uusnatsiryhmän? Entä kuka on salaperäinen Richard, joka on mukana Erikin verkkosivusuunnitelmissa?

Oma arvioni: Sokea piste on taitavasti rakennettu esikoisteos, uusmediamaailmaan sijoittuva aikalaisromaani ja psykologinen trilleri. Osansa saavat niin netissä vellova vihapuhe kuin kuvamanipulaatiot ja kuvitteelliset identiteetitkin. Tarinan edetessä kauhu valtaa alaa, kun virtuaaliset harhat muuttuvat osaksi todellisuus romaanin vääristyneessä maailmassa. Moniääninen kerronta sai aikaan sen, että minä epäilin rikoksesta milloin ketäkin.
Jos etsit erilaista dekkaria, tässä yksi omaleimainen vaihtoehto.