Pierre Lemaitre: Camille

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2016
Ranskankielinen alkuteos: Sacrifices
Suomentanut: Sirkka Aulanko
Sivumäärä: 336 s.

A
nne Forestier osuu keskelle aseellista ryöstöä Champs-Elysées’n koruliikkeessä. Hänet ruhjotaan lähes hengiltä, mutta se on vasta alkua hänen koettelemuksilleen.Avuttomana sairaalasängyssä viruva Anne on hengenvaarassa, sillä hänen pahoinpitelijänsä on edelleen vapaalla jalalla. Kaikesta päätellen tämä haluaa päästä lopullisesti eroon koruryöstön silminnäkijästä.

Annen ainoa turva on ylikomisario Camille Verhoeven, joka on valmis luopumaan kaikista periaatteistaan suojellakseen naista, johon hän on rakastunut.

Camille ottaa johdettavakseen tutkinnan tapauksessa, johon hän on poliisijohdon tietämättä henkilökohtaisesti sidoksissa. Tilanne on niin tulenarka, ettei hän voi paljastaa tutkimukseen liittyviä yksityiskohtia edes lähimmälle työtoverilleen. Kaikkia mahdollisia säännöksiä rikkoen Camille käy yksin kamppailuun pirullista vihollistaan vastaan.
Vaan kuka on tuo nainen, jonka vuoksi Camille on valmis uhraamaan koko poliisiuransa?

Oma arvioni: Huomasin vasta kirjan luettuani, että kyseessä onkin dekkaritrilogian päätösosa. Kirja tarjoaa kaikesta huolimatta koukuttavaa jännitystä. Raakuudesta en kuitenkaan pitänyt. Toki Lemaitren kielen runollisuus pehmensi kokonaisuutta hienosti.  Saa nähdä, tulenko lukemaan sarjan muut osat. Osa sarjan imusta on toki menetetty väärän lukujärjestyksen myötä. Suosittelen siis  lukemaan kirjat oikeassa järjestyksessä, eli Irène, Alex ja lopuksi Camille.