Karin Slaughter: Yli rajan


Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2013
Englanninkielinen alkuteos: Fallen
Suomentanut: Annukka Kolehmainen
Sivumäärä: 420 s.
Poliisi. Epäilty. Omainen. Agentti Faith Mitchellin elämä muuttuu yllättäen kuolettavaksi roolileikiksi.

F

aith Mitchell kiirehtii töistään hakemaan lastaan äitinsä Evelynin luota. Perillä odottaa avonainen etuovi. Kodinhoitohuoneessa makaa surmattu mies, makuuhuoneessa on panttivankitilanne. Evelyn on kadonnut. Lapsi itkee lukitussa vajassa. Faithin on tartuttava aseeseen, kohtalokkain seurauksin. Työpari Will Trentin apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Jäljet johtavat ylikomisario Evelyn Mitchellin uran päättäneeseen lahjusjuttuun. Maksavatko Evelynin vanhat synnit hänen henkensä – ja Faithin tulevaisuuden?

Juonikas dekkari oikean ja väärän rajapinnasta, hyvässä tarkoituksessa kylvetyistä pahan siemenistä. Slaughterille tuttuun tyyliin tilinteon hetki on kunnottomalle armoton.

Oma arvioni: Aluksi sekavalta tuntuva tapahtumavyyhti purkautuu paitsi luontevasti niin myös yllättävästi. Slaughter onnistuu jälleen kerran punomaan juonikuvioita, jotka pitävät lukijaa lujasti otteessaan. On suorastaan ahmittava sivuja eteenpäin, jotta selviää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Varsin koukuttavaa jännitystä siis. Suosittelen.