Leena Lehtolainen: Tiikerinsilmä


Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 344 s.

Tekstiilimiljonääri pelkää henkensä edestä ja palkkaa Hilja Ilveskeron suojelemaan itseään. Syystä.
H
enkivartija Hilja Ilveskero saa toimeksiannon suojella vaateteollisuudessa omaisuutensa luonutta 92-vuotiasta liikenaista Lovisa Johnsonia. Lovisa pelkää henkensä puolesta, sillä tappouhkaukset ovat muuttuneet vahingoittamisyrityksiksi.
Teollisuusneuvos ei ole suojassa edes kotonaan, Raaseporissa sijaitsevan Loberga Gårdin muurien takana.  Lapsettoman Lovisan suurta perintöä kärkkyvät  hänen sisarensa Olivian lapsenlapset: pakolaisia auttava lääkäri Johannes, arktisen öljynporauksen lobbari Raisa, näkijäksi itseään kutsuva Aurora ja ärhäkkä vartija Sampo. Kuka on Sergeiksi esittäytyvä mies, joka ilmestyy Lobergaan hakemaan turvapaikkaa?
Aiemmat vuosikymmenet heräävät eloon kartanon peilisalissa ja hautausmaalla. Vaiston varassa toimiva Hilja saa tehdä kaikkensa, kun menneisyyden haamut tunkeutuvat nykyhetkeen eikä ihmishenki ole enää minkään arvoinen.
Oma arvioni: Leena Lehtolaisen Tiikerinsilmä yhdistää kartanomysteerin ja ajankohtaisen jännitysromaanin. Siitä syntyy kirja, joka vie lukijan mukaansa niin, ettei kirjaa malttaisi millään laskea käsistään.  Kun vauhdikkaisiin käänteisiin yhdistyvät kiinnostavat henkilöt ja Hiljan vino huumori, lopputuloksena on viihdyttävää jännitystä.
Tiikerinsilmä on itsenäinen jatko-osa Lehtolaisen suositulle Henkivartija -trilogialle.