Milla Ollikainen: Pirunkuru


Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 223 s.
 
Ylläksen maisemiin sijoittuva, pohjoista eksotiikkaa tihkuva rikosromaani

K

olarissa iloitaan kaivosyhtiön suuresta hankkeesta, jonka toteutuminen olisi paikkakunnan työllisyydelle elintärkeä. Tunturista löytyvä vanhan mainarin ruumis heittää kuitenkin synkän varjon hankkeen ylle. Paikallislehden toimitukseen saapuva nimetön kirje kertoo, että kaivoksella on keinoja kaihtamattomia vastustajia.

Oma arvioni: Pohjois-Suomeen sijoittuvan dekkaritrilogian päätösosa on sujuvasti kirjoitettu. Aikaisemmin kirjan tapahtumapaikoilla kesäisin usein käyneenä juuri tuo Lappi maisemineen ja murteineen on se elementti, josta Ollikaisen kirjoissa erityisesti pidän. Eivätkä hänen henkilöhahmonsakaan epäkiinnostavia ole. Tykkään myös Ollikaiselle ominaisesta kerronnan nopeakulkuisuudesta. Paikallaan junnaaminen kun ei varsinkaan murhien selvittämiseen mielestäni oikein sovi, vaikka todellisuudessa juuri niin usein onkin.

Sarjan aiemmat osat ovat Veripailakat ja Vesiraukka. On luonnollisesti suositeltavaa lukea kirjat niin sanotusti oikeassa järjestyksessä. Mielestäni kirjat ovat kuitenkin suhteellisen itsenäisiä, joten voi ne lukea toki ”sekaisinkin”.