Juha Numminen: Ystävä sä lapsien


Kustantaja: Crime Time
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 271 s.

K

RP:n rikoskomisarion Sulo Naskalin isoisän kotitalo poltetaan maan tasalle. Autiotalon raunioista löytyy kaksi ruumista, Naskalin parhaat lapsuudenystävät. Tragedia pakottaa rikoskomisarion palaamaan nuoruutensa maisemiin ja silmätysten menneisyytensä kanssa. Keitä vanhat ystävät olivat? Mitä heistä tuli? Kuka heidät tappoi ja miksi? Voiko kehenkään luottaa – edes yhteisten salaisuuksien veriveljiin?

Myös Iltalehti haistaa uutisen ja lähettää paikalle kaiken nähneen rikostoimittajansa Make Sarkalan. Pian kaksi toisiaan inhoavaa ammattimiestä tutkii tahoillaan ja tavallaan synkkää murha-arvoitusta.

Oma arvioni: Ystävä sä lapsien on monitasoinen ja arvoituksellinen rikosromaani. Kirjan vahvuus on mielestäni ennen kaikkea sen realistisuus, eikä kerronnan sujuvuuskaan toki huono asia ole. Kun asiat ilmaistaan tiiviisti ilman turhia jaaritteluja ja dialogi toimii, kirjaa on ilo lukea. Henkilöitä ja tapahtumia kirjassa riittää, joten keskittymisen herpaantuessa on paikoitellen vaikeaa pysyä menossa mukana.