Catharina Ingelman-Sundberg: Ain laulain ryöstös tee


Kustantaja: Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Rån och inga visor (2016)
Suomentanut: Veijo Kiuru
Sivumäärä: 420 s.

K

einutuolikopla suunnittelee täyden palvelun vintagekylää: paikkaa, jossa iäkkäät seniorit voisivat seurustella, pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Tarkoitusta varten tehty pankkiryöstö tuo kuitenkin rahaa vain nimeksi, ja eläkeläisviisikko joutuu tyytymään vähempään. He perustavat Tukholmaan ravintolan, jossa senioreille on tarjolla muun muassa pikadeittejä ja tanssiseuraa.

Tähtäin on kuitenkin korkeammalla: Keinutuolikopla haluaa jakaa rahaa kaikille köyhyydestä kärsiville, erityisesti huonosti palkattua hoitotyötä tekeville. He päättävätkin iskeä veroja kiertävien miljardöörien kimppuun ja lähtevät vaarallisille vesille Saint-Tropeziin…

Ain laulain ryöstös tee on Märthan, Stinan, Anna-Gretan, Neron ja Haravan riemukkaasta ryöstelystä kertovan kirjasarjan kolmas osa.

Oma arvioni: En ole toistaiseksi vielä lukenut sarjan aiempia osia, mutta sen verran hyvin tämä senioriviisikon reipasotteinen meininki ja kirjan huumori minuun purivat, että tulen mielelläni lukemaan Keinutuolikoplan konnuuksista enemmänkin. Ylilyönnit eivät tässä teoksessa ärsyttäneet lainkaan, ja satiirinen yhteiskuntakritiikkikin istui mielestäni tarinaan varsin hyvin.

Kirja on mainiota kesälomalukemista, suosittelen.