Jarmo Liukkonen: Psyykkinen vahvuus – Mielen taitojen harjoituskirja

Kustantaja: PS-kustannus
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 281 s.

K

un edessäsi on vaativa tilanne, tunnetko itsesi vahvaksi leijonaksi vai heikoksi hiireksi? Käytkö mielessäsi läpi epäonnistumisen mahdollisuudet? Vai tiedätkö, miten toimia, jotta onnistut?

Ihmisten menestystä eri aloilla selittävät monet psyykkiset taidot. Jos negatiiviset ajatukset täyttävät pään, usko omaan onnistumiseen on koetuksella. Psyykkisiä taitoja ovat muun muassa keskittymiskyky, mielikuviin eläytyminen, tavoitteenasettelu ja rentoutumiskyky. Taidot ovat kuin kuperkeikka – niitäkin voi kehittää harjoittelemalla.

Kirjan avulla opit tuntemaan itsesi paremmin ja hyödyntämään omia psyykkisiä vahvuuksiasi. Lisäksi se ohjaa sinua edistämään niitä taitoja, jotka kaipaavat vielä kehittämistä. Kirjassa on runsaasti harjoituksia, joita voit hyödyntää esimerkiksi opinnoissa, töissä, harrastuksissa ja urheilussa. Vaikka vaativissa tilanteissa on monia meistä riippumattomia asioita, omilla ajatuksilla voi merkittävästi auttaa onnistumista.

Oma arvioni: Hyödyllinen kirja ihan kaikille omien vahvuuksiensa etsijöille ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Huonona puolena on se, että kirjan ”ohjeet” ja harjoitukset eivät välttämättä kerralla avaudu. Siksi harkitsenkin vakavasti kirjan hankkimista omaan kirjahyllyyn, josta sen voi napata aina, kun mieli kaipaa rentoutumista tai keskittymiskyky joutuu koville.