Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju Nonna


Kustantaja: Siltala
Julkaisuvuosi: 2017
Kuvittanut: Remu Välisaari
Sivumäärä: 194 s.

Riemastuttavia kertomuksia lapsenlapsen kanssa vietetyistä hetkistä

S

puuki Spaidermän ja raju Nonna kertoo riehaantuneen isoäidin hilpeistä, kreiseistä ja liikuttavista hetkistä tyttärenpoikansa kanssa. Kirjan mittaan Kolmivuotiaasta kasvaa Kuusivuotias ja Kuusivuotiaasta tulee isoveli. Raju Nonna Pirkko Saisio ja tyttärenpoika Remu pohtivat yhdessä kaikkea maan ja taivaan välillä. Nonna on kirjannut kaiken ylös, ja mahtavan värikäs kuvitus on Remun käsialaa. Tämän teoksen silkka ilo tarttuu lukijaan!

Oma arvioni: Spuuki Spaidermän ja raju Nonna on mainiota luettavaa. Se on viihdyttävä matkakertomus ja opettavainen kasvutarina. Siinä kasvavat niin lapset kuin aikuisetkin. Kirjaa voisi suositella luettavaksi pieninä kerta-annoksina, mutta itse tulin ahmineeksi sen lähes yhdellä istumalla. Uskon, että tätä kirjaa on mahdotonta lukea vähintään hymyilemättä. Itse nauroin monta kertaa ääneen.

Tämä on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja kaikille isovanhemmille, mutta on siitä iloa kaikille lasten edesottamuksista kiinnostuneille. Jos luet mielelläsi lasten suusta -juttuja, kannattaa sinun lukea myös tämä kieltä virkistävä ja mieltä piristävä kirja.