Annika Eronen: Kaivo


Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 328 s.


Syöpää sairastavalla Tuula Kalliokoskella on elinaikaa vain muutama viikko. Eräänä iltana hän yllättäen katoaa Kanta-Hämeen keskussairaalasta ja pian hänet löydetään kuristettuna erakoituneen Eeva Rautiaisen pihakaivosta.

H

ämeenlinnalainen rikoskomisario Hannu Savolainen on murhan suhteen ymmällään: hennot johtolangat katkeavat yksi toisensa jälkeen. Odottamatta eteen kuitenkin avautuu uusi tutkimussuunta: Kalliokosken kuolema näyttää merkillisellä tavalla kytkeytyvän jo lakkautettuun psykiatriseen mielisairaalaan ja siellä vuosikymmeniä sitten menehtyneeseen karismaattiseen naisnäyttelijään.

Kun ilmassa väreilevä uhka muuttuu yhä todellisemmaksi, ymmärtää Savolainen, että hänellä on vastassaan poikkeuksellisen älykäs murhaaja, joka tekee kaikkensa, etteivät menneisyyden kammottavat salaisuudet paljastuisi.

Yksityiselämässään Savolainen yrittää päästä tasapainoon ankaralta isältään perityn työnarkomanian ja vaimonsa menetyksen kanssa. Yllättäen myös hänen tyttärensä elämässä tapahtuu jotakin sellaista, joka saa Savolaisen pois tolaltaan.

Oma arvioni: Annika Erosen esikoisdekkari on jännittävä ja koukuttava. Yllätykselliset juonenkäänteet ja kiinnostavat henkilöhahmot pitävät lukijan mielenkiinnon hyvin yllä. Kirjaa lukee ahmien eteenpäin, jotta mysteerit lopulta selviäisivät. Vahva dekkarisarjan avaus, jolle odotan jatkoa.