Sophie Hannah: Suljettu arkku


Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Closed casket
Suomentanut: Terhi Vartia
Sivumäärä: 324 s.

Murhaavan jännittävä kartanoviikonloppu Agatha Christien tapaan.Maaseudun rauhassa tehdään karmea rikos. Onneksi paikalla on myös mestarisalapoliisi Hercule Poirot, jonka pienet harmaat aivosolut paljastavat mysteerin. Pilke silmäkulmassa ja Agatha Christien hengessä jatkuvat Hercule Poirotin tutkimukset.

Kesään 1929 sijoittuvassa tarinassa Lady Athie Playfordilla on mielessään yllätys, kun hän on kutsunut taloonsa muiden vieraiden lisäksi mestarisalapoliisi Hercule Poirotin ja Scotland Yardin etsivän Edward Catchpoolin. Ihan sellaista yllätystä kuin mitä sitten tapahtuu, ei emäntä kuitenkaan ollut tarkoittanut. Rakkaus,viha ja ahneus ovat ainekset klassiseen salapoliisiromaaniin, jossa murhaaja löytyy suljetun piirin sisäpuolelta. Ihmismielen kummallisuudet saavat selityksen joka on, eh bien, lopultakin yksinkertainen, kun sankarimme Hercule Poirot sen meille paljastaa.

Oma arvioni: Sophie Hannahin Hercule Poirot -sarjan toinen osa ihan kelpo dekkari. Tunnelma oli vanhanaikainen kuten odottaa sopikin. Kerronta oli tiivistä ja visuaalista. Henkilöhahmot olivat kiinnostavia ja tarina kokonaisuudessaan varsin viihdyttävä.