Christian Rönnbacka: Rakennus 31


Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 335 s.Marraskuu. Porvoon lähistöltä metsiköstä löytyy tyhjä hauta. Kun monttuja paljastuu lisää, komisario Antti Hautalehto ryhmineen ryhtyy selvittämään mistä on kyse. Sitten yhdestä hautakuopasta löydetään tuntematon ruumis. Poliisi on ymmällään, ja entisestään tutkinta mutkistuu, kun ilmaantuu joukko todistajia, jotka tietävät tapauksesta enemmän kuin suostuvat kertomaan. Vähitellen jäljet johtavat Nikkilän vanhan mielisairaalan rakennus 31:een. Sen varjoihin kätkeytyy vaiettu menneisyys, jonka jättämät arvet näkyvät vielä tänäkin päivänä. Tutkinnanjohtaja Antti Hautalehdolla on ratkottavanaan taiten punottu mysteeri, kohdattavanaan suruun kahlitut haamut.

Oma arvioni: Antti Hautalehto on mielestäni varsin mainio poliisihahmo. Pidän erityisesti hänen ja kumppaneiden viljelemästä mustasta huumorista. Sen ja yllätyksellisten tapahtumakulkujen ansiosta lukija ei todellakaan pitkästy. Tarina etenee sujuvasti – eikä aikaakaan, kun kirjan huomaa olevan lopussa.

Jos pidät esimerkiksi Reijo Mäen Jussi Vareksesta, suosittelen tutustumaan Rönnbackan Hautalehto -sarjaan, josta juuri lukemani Rakennus 31 on kolmas osa. Olen aiemmin lukenut kyseisestä sarjasta neljännen osan, Kylmä syli.  Ja tulen varmasti seuraamaan Hautalehdon seikkailuja jatkossakin.