Cilla & Rolf Börjlind: Uinu, paju pienoinen


Kustantaja: Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Sov du lilla videung (2016)
Suomentanut: Sirkka-Liisa Sjöblom
Sivumäärä: 445 s.Olivia Rönning saa tutkittavakseen Smoolannista löytyneen noin kymmenvuotiaan pojan murhan, ja ex-poliisi Tom Stilton kutsutaan avustamaan tutkinnassa.

Murhalla näyttää olevan yhteyksiä Bukarestin alamaailmaan. Pian löytyy lisää nuorten ruumiita, ja tutkintatiimi huomaa päätyvänsä hirvittävän rikollisverkoston jäljille.

Samaan aikaan maahan virtaa pakolaisia. Koditon Muriel ottaa suojiinsa metsämökkiin itkuisen ja pelokkaan pakolaistytön ja pyytää apua vanhalta tutultaan Tom Stiltonilta. Käy ilmi, että tyttö saattaa tietää murhista jotain.

Uinu. paju pienoinen on Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä kertovan sarjan neljäs osa. Cilla ja Rolf Börjlind ovat jälleen punoneet mukaansatempaavan juonen, jossa yhdistyvät viiltävän tarkka ajankuva ja taidokkaasti etenevä kerronta.

Oma arvioni: Tässäkin kirjassa käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja. Kerronta on psykologisesti osuvaa ja keskeiset henkilöt kiinnostavia.
Viime päivien tapahtumat ovat kuitenkin saaneet aikaan sen, että mieluiten lukisin nyt jotakin muuta kuin dekkareita. Mutta, kun kyseisen kirjan satuin Jokereista löytämään, olihan se tietysti lainattava ja nopeasti luettava.

Postaukseni sarjan aiemmista osista löydät tästä: