Elina Kilkku: Onks tää normaalii? ja muita tarinoita


Kustantaja: Nordbooks
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 93 s.
Mikä on totuus nuorten elämästä? Mikä on ainoa oppiaine, jota koulussa pitäisi opettaa?Kuka viritti kelmun rehtorin vessanpönttöön? Mikä tekee ihmisestä aikuisen? Onko mutsisi natsi? Mikä on sun lemppari thaikkusafka? Mikä on pihtarihuora? Ovatko mittani OK?!?  Ja ennen kaikkea: onks tää normaalii???!??

Novellikokoelma Onks tää normaalii? ja muita tarinoita käy läpi nuorten elämästä kaiken olennaisen. Kyytiä saavat paitsi vanhemmat, opettajat, päihteet, ulkonäköpaineet ja epätasa-arvo myös nuoret itse. Kirja tarttuu rohkeasti ja huumorilla vaikeisiinkin ajankohtaisiin aiheisiin ja vakuuttaa, että kyllä, on se normaalia.

Oma arvioni: Hauska novellikokoelma yläkoululaisille, joiden pää on täynnä kysymyksiä ja vielä enemmän vastauksia. Lyhyiden ja helppolukuisten tekstien sävy on liioitteleva ja välillä suorastaan absurdi.

Tätä kirjaa voin suositella vaikkapa yläkoulun kirjallisuuskurssille. Vaarana toki on, että kaikkein lukuinnottomimmat oppilaatkin jaksavat lukea sen alusta loppuun asti. Tämän kirjan tekstit saattavat aiheuttaa vähintään hihittelyä luokassa, joten opettajan ei kannata kiristää nutturaansa kovin tiukalle... 😉