Håkan Nesser: Taivas Lontoon yllä


Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Himmel över London (2011)
Suomentanut: Aleksi Milonoff
Sivumäärä: 560 s.
Vakoilujuttu, rakkaustarina vai jotakin aivan muuta?


Kuolemansairas Leonard Vermin matkustaa entiseen kotikaupunkiinsa Lontooseen viettääkseen siellä 70-vuotisjuhlaansa hänelle tärkeimpien ihmisten kanssa. Osalla kutsutuista tosin ei ole aavistustakaan, kuka Leonard on ja miksi heidät on kutsuttu. Entä miten Lontoota piinaava sarjamurhaaja liittyy kuvioon?

Runsaassa ja arvoituksellisessa romaanissaan Håkan Nesser järjestää yllätyksiä niin lukijalle kuin kirjan henkilöillekin.

Oma arvioni: Uskomattomia juonenkäänteitä tarjoava tiiliskividekkari, jonka monimutkaisuus ei kaikkine hienouksineen ihan helposti aukea. Nesserin psykologinen jännitys on todella taidokasta. On hyvä, että kirjassa ei julmuuksilla mässäillä. Kirjan luettuani en kuitenkaan osaa yksiselitteisesti vastata takakannen kysymykseen siitä, onko kysymyksessä vakoilujuttu, rakkaustarina vai ihan jotakin muuta. Sitä voi jokainen kirjaan tarttuva pähkäillä itse. Mutta joka tapauksessa kirja oli lukukokemuksena loistava.
Voin suositella Nesserin uutuusteosta etenkin laatujännityksen ystäville ja lukijoille, jotka eivät halua päästä lukiessaan helpolla. Tämä kirja todella haastaa lukijansa.