Harlan Coben: Lupaa ja vaikene


Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2014
Englanninkielinen alkuteos: Six Years (2013)
Suomentanut: Salla-Maria Mölsä
Sivumäärä: 379 s.
Vangitseva trilleri intohimosta, kadotetusta rakkaudesta, salaisuuksista ja valheistaKun Jake Fisher tapaa Natalien, hänelle on alusta asti selvää, että tämän naisen kanssa hän haluaa elää loppuelämänsä. Rakkaudentäyteisen kesän jälkeen Natalie kuitenkin yhtäkkiä ilmoittaa menevänsä naimisiin toisen miehen kanssa. Natalie pakottaa Jaken lupaamaan, ettei tämä enää koskaan yritä ottaa yhteyttä tai lähde etsimään häntä.

Jake pitää lupauksensa kuusi kaipuuntäyteistä vuotta. Nähdessään Natalien aviomiehen muistokirjoituksen hän kuitenkin päättää lähteä tämän hautajaisiin. Jaken järkytykseksi miehen leski ei olekaan Natalie. Ei edes häistä, joihin Jake kuusi vuotta aiemmin osallistui, löydy mitään merkintää kirkonkirjoista. Nainen, joka särki hänen sydämensä, näyttää kadonneen maan päältä.

Pian Jake saa todeta, ettei suinkaan ole ainoa, joka etsii Natalieta. Hän ui petosten ja pelon verkkoon, jossa hän ei voi luottaa edes omiin muistoihinsa tai niihin ihmisiin, jotka hän luuli tuntevansa.

Oma arvioni: Tiheätunnelmaista jännitystä tarjoava dekkari, joka haastaa lukijansa kerta toisensa jälkeen, kun mikään ei olekaan sitä, miltä se aluksi näyttää. Varsin yllätyksellinen ja koukuttava kirja siis.  Tarinakin etenee mukavan sujuvasti

Suosittelen. Jos kaipaat hieman vaihtelua vaikkapa pohjoismaisiin dekkareihin, tartu tähän arvoitukselliseen opukseen. Ei Cobenin kyllä turhaan sanota kuuluvan maailman trillerikirjailijoiden kärkikaartiin.