Karin Slaughter: Kahlittu


Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: The Kept Woman (2016)
Suomentanut: Päivi Paju
Sivumäärä: 495 s.
Miehet ja vaimot. Äidit ja tyttäret. Menneisyys ja tulevaisuus. Salaisuudet yhdistävät heitä. Salaisuudet voivat tuhota heidät.Kun entinen poliisi löydetään murhattuna hylätyltä, Will Trent ja Georgian etsivätoimisto tietävät, että tästä murhatutkimuksesta tulee erityisen vaarallinen. Rikospaikan veriset jäljet viittaavat siihen, että on olemassa toinenkin uhri – nainen joka on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja jonka henki on vaarassa, ellei häntä pian löydetä. Todisteet paljastavat jutun yhteyden Willin menneisyyteen, millä on tuhoisat seuraukset Willin, hänen työtovereidensa, läheistensä – ja jopa hänen jahtaamiensa rikollisten elämään.

Herpaantumattoman jännittävä ja kiihkeävauhtinen Kahlittu ristiriitaisine, erehtyväisine henkilöhahmoineen on monipolvisen rikostutkimuksen ja nerokkaan psykologisen trillerin yhdistelmä. Se on herättävä, mieleenpainuva romaani rakkaudesta, menetyksestä ja vapahduksesta.

Oma arvioni: Kahlittu jatkaa varsin onnistuneesti suosittua Will Trent & Sara Linton -dekkarien sarjaa. Elämässä tapahtuneet kauheudet jättävät jälkensä ihmisiin – ja ne jäljet ovat kaukana kauniista. Slaughter on jälleen kirjoittanut trillerin, jota on kaikista raakuuksista huolimatta suorastaan pakko ahmia. Tätä kirjaa voi todella kutsua avainromaaniksi, niin paljon se aiemmista tapahtumista ja kirjan keskeisten henkilöiden taustoista paljastaa. Ja mikä parasta, loppuratkaisu on kutkuttava. Ei auta muuta kuin odottaa seuraavaa kirjaa.

Jos olet laadukkaan psykologisen trillerin ystävä, tätä kirjaa ei todellakaan kannata jättää lukematta.