Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa


Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Who's that girl?
Suomentanut: Hanna Arvonen
Sivumäärä: 431 s.
Kaikki alkoi niistä häistä.Kun Edie jää kiinni kyseenalaisesta tilanteesta työtoverinsa häissä, kaikki syy lankeaa hänen niskoilleen. Kun hänet häpäistään netissä ja jokainen hänen tuttunsa hyljeksii häntä, hänen on pakko ottaa pitkä sapattivapaa – haamukirjoittamalla seksikkään, uuden näyttelijäkyvyn, Elliot Owenin, omaelämäkerran. Helppo homma, vai mitä?

Väärin.

Takaisin kotikaupunkiinsa Nottinghamiin karkotettu Eddie ei pelkästään joudu olemaan tekemisissä miehen kanssa, joka ei luultavasti ole kuullut sanaa ”ei” kymmeneen vuoteen, vaan joutuu kokemaan piinaavan taantumisen teinivuosiensa tasolle muuttaessaan taas asumaan leskeksi jääneen isänsä ja tuomitsevan, vetelehtivän siskonsa kanssa. Kun koko maailma kysyy, kuka oikein olet, Edien on vaikea olla kysymättä sitä itseltään. Kuka tuo tyttö oikein on? Edie on valmis ottamaan siitä selvän.

Oma arvioni: Mukaansatempaava tarina itsensä etsimisestä. Kun arkeen kaipaa piristystä, hyvä chick saattaa olla paikallaan – ja tämä kirja oli. Samanaikaisesti sekä hauskaa että oivaltavaa luettavaa, ei ihan tyypillinen, kun glitterprinsessa löytää prinssinsä -juttu – ja hyvä niin. McFarlanen uusin suomennettu teos on mielestäni oivallinen osoitus siitä, että hömppääkin voi kirjoittaa hyvin.

Voin suositella kirjaa kevyttä luettavaa etsiville (nuorille) naisille.