Rake Tähtinen: Kuoleman pisarat

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 320 s.
Kahden nuoren päihdekokeilu johtaa kahteen kuolemaan. Rikosylikonstaapeli Laatikaisen selvittäessä tapausta tutkinta vie hänet lastensuojelulaitos Rauhansalmeen.
Laitoksen asukas Vilma Rosengren vaikuttaa jo päässeen synkän lapsuutensa yli, mutta yllättäen jokin laukaisee hänessä viiltävän ahdistuksen ja hän katoaa. Laatikainen ja rikoskomisario Petäjämäki pelkäävät saavansa uuden rikoksen eteensä.
Rikoskomisariota tutkinta koskettaa erityisesti. Tytär Sonja oli kahden lakkaan kuolleen pojan luokkatoveri. Lisäksi hän on Vilma Rosengrenin hyvä ystävä.
Oma arvioni: Kuoleman pisarat on Rake Tähtisen Petäjämäki-sarjan seitsemäs osa. Se vie lukijansa varsin uskottavasti nuorten maailmaan - tässä tapauksessa muun muassa päihdekokeiluihin ja lastensuojelulaitoksen arkeen.  Juuri arkirealismi puhuttelee minua.
Vaikka aiheet ovat rankkoja, Tähtinen onnistuu kirjoittamaan niistäkin osaltaan viihdyttävästi. Kirjan erityisenä vahvuutena on se, että Tähtinen todella tietää, mistä kirjoittaa. Ja keskeisissä henkilöhahmoissa on sitä jotakin, mikä pitää lukijan mielenkiintoa yllä dekkarisarjanosasta toiseen. Jos et vielä ole tutustunut Petäjämäki-sarjaan, suosittelen että aloitat vaikka heti.