Danielle Steel: Petos

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: Betrayal (2012)
Suomentanut: Hilkka Pekkanen
Sivumäärä: 310 s.

Luottamus on ihana asia. Ja vaarallinen.
Viihteen kuningatar Danielle Steel kuvaa elokuvamaailmaan sijoittuvassa romaanissaan vetävästi menestyksen pimeää puolta.
Mainetta, rakkautta ja työn tuomaa tyydytystä – Tallie Jones, 39-vuotias elokuvaohjaaja tuntuu saaneen kaiken. Hänen filminsä ovat kassamagneetteja, eivätkä niille tuhahtele kriitikotkaan. Talliella on myös ympärillään läheisiä ihmisiä, varsinkin tuottajapartnerinsa ja avokumppaninsa Hunter sekä Brigitte, assistentti johon hän luottaa kuin kallioon. Talliella on tekeillä entistäkin kunnianhimoisempi filmiprojekti, kun kirjanpitäjä havaitsee, että Tallien rahoja karkaa jonnekin hänen tietämättään. Joukko järkyttäviä paljastuksia osoittaa, että hänellä on vihollinen – aivan lähellä.
Petos on jännittävä tarina menestyksestä, maineesta ja kateudesta.
Oma arvioni: Ihan viihdyttävää ja kevyttä luettavaa, vaikka ei tämä tarina mielestäni kirjailijan parhaimpia olekaan. Oli aika, jolloin oikein odotin Steelin uutta kirjaa. Niinpä suuri osa kirjailijan varhaisemmasta tuotannosta löytyy kirjahyllystä. Nykyään kuitenkin nappaan Steeliä luettavaksi vain, jos kirjastosta sattuu löytymään Steeliltä teos, jota en ole aiemmin lukenut. Niin se kirjamakukin muuttuu, kun ikää karttuu. Nuorena ehdoton ykkössuosikkini kyseisen kirjailijan tuotannosta oli Palomino. Kenties lähden joskus taas tuolle nostalgiselle lukumatkalle...