Gillian Flynn: Teräviä esineitäKustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: Sharp Objects
Suomentanut: Maria Lyytinen
Sivumäärä: 318 s.Nuori toimittaja Camille Preaker palaa kotikaupunkiinsa tekemään juttua kahden siepatun koulutytön tapauksesta. Tutuissa maisemissa Camillen vaivalla tukahduttama menneisyys nostaa päätään ja nuoren naisen itsetuhovietti alkaa kihelmöidä taas iholla. Camille huomaa ajautuvansa arvaamattoman äitinsä vaikutuspiiriin ja hakee tukea niin murhia tutkivasta etsivästä kuin lolitamaisesta sisarpuolestaan. Mutta Wind Gabin klaustrofobisessa pikkukaupungissa ei ole syytä luottaa mihinkään – ei edes omiin muistoihinsa.

Oma arvioni: Säälimättömän kauhistuttava perhetarina, jota lukiessa hiukset nousevat pystyyn. On karmivaa ajatella, kuinka pahat jäljet epäinhimillinen lapsuus voi lapseen jättää, jos äiti on kaukana pullantuoksuisesta ja turvallisesta.

Tämä terävän taidokkaasti kirjoitettu teksti hämää lukijaansa kerta toisensa jälkeen. Kaikessa kauhistuttavuudessaan koukuttava esikoisteos, jonka epämiellyttävät henkilöhahmot kuitenkin vetävät puoleensa. On saatava tietää, mitä tarinassa lopulta tapahtuu, vaikka lopussa sivujen kääntäminenkin pelottaa.

Jos pidät kauhistuttavasta jännityksestä, Gillian Flynnin Teräviä esineitä on erinomainen valinta. Suosittelen.