Kalle Isokallio: Harmaa eminenssi


Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 280 s.
 

Jos oot niin helvetin viisas, mikset sä ole rikas?Patrik Bergillä on kartano ja pinkka kunnossa, mutta Suomen älykkäimmät aivot kaipaavat askaretta. Sopivan vaativa projekti voisi olla se, että saa poliitikot keksimään Postin yksityistämisen ja tahtomaan ostajaksi Patrik Bergin.

Kulkeeko posti jatkossa syrjäseuduilla miehittämättömillä helikoptereilla vai koulukuljetusten yhteydessä, jää nähtäväksi. Soppaan heittää ainekset myös Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu ja Ruotsin pääministeri. Varmaa on vain se, että Patrik aikoo tehdä tilin. Kun kerran on niin viisas, se onnistuu, vai onnistuuko sittenkään?

Hyvänmielen veijariromaani siitä, miten älykästäkin voidaan älyttää

Oma arvioni: Kalle Isokallion Harmaa eminenssi on ilkikurinen tarina siitä, mitä tapahtuu, kun raha lisääntyy ja valta sokaisee. Kirja on leikkimielinen, mutta ikävä kyllä, kaikki hölmöimmätkään ideat eivät ole vain kirjailijan vilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Kirja, joka hymyilytti mutta ei kuitenkaan varsinaisesti naurattanut.

En ole juurikaan tutustunut Isokallion tuotantoon aikaisemmin, mutta saatanpa hyvinkin lukea häneltä joskus toisenkin kirjan.