Kristina Ohlsson: Mion blues


Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Ruotsinkielinen alkuteos: Mios blues (2015)
Suomentanut: Pekka Marjamäki
Sivumäärä: 363 s.

Martin Bennerin kujanjuoksu kiihtyyAsianajaja Martin Benner on pirullisessa pinteessä ryhdyttyään selvittämään lukuisista murhista tuomitun Texasin Saran tapausta. Pelastaakseen itsensä hänen on ensin löydettävä Saran pieni poika, Mio, joka katosi päiväkodin pihalta. Häikäilemätön mafiajengi ei jätä Benneriä rauhaan ennen kuin poika löytyy. Kiristyssilmukan aina vain tiuketessa Bennerin on selvitettävä kuka lavastaa hänet yhä uusiin murhiin, joita hän ei ole tehnyt. Joku seuraa Bennerin liikkeitä karmivan läheltä, näkymättömänä pysyen. Löytyykö Mio ennen kuin Benneriltä loppuu aika?

Mion blues on Ruotsin dekkarikuningattaren Kristina Ohlssonin terävä taidonnäyte kovaksikeitetyn dekkarin saralla. Se on jatkoa Lotus bluesissa alkaneelle jännitystarinalle.

Oma arvioni: Vaikka en olekaan lukenut sarjan aloitusosaa, en malttanut jättää tätä kakkososaa kirjaston hyllylle. Varsin jännittävän ja nopeatempoisen lukuelämyksen Ohlsson Mion bluesilla tarjosikin. Juuri, kun luuli tietävänsä, mistä tässä on kysymys, sai huomata kuinka väärässä olikaan.

Kirja olikin siis oikeastaan varsin hengästyttävää luettavaa. Kirjailija tuntuu todella tietävän, kuinka lukija pidetään tiukasti otteessa. Mion bluesissa on mielestäni film noir -piirteitä, sillä tunnelmien luominen on karmaisevia yksityiskohtia tärkeämmässä roolissa.

Suosittelen.