Amanda Pietikäinen: Kirjeitä kiusaajilleKustantaja: BoD
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 68 s.

Kirjeitä kiusaajille on kokoelma kirjeitä, jotka on koottu anonyymeiltä kiusaamista kokeneilta henkilöiltä. Mukana on kaksi kirjettä, jotka on julkaistu kirjoittajien omilla nimillä. Nämä kirjeet ovat Sarca-yhtyeen solistilta Tuuli Nurmilta sekä lauluntekijältä ja toimittajalta Sanna Korkeelta.
Kirjeiden sisältö vaihtelee perinteisestä kirjeestä lyriikkaan. Kirja on kuvitettu vapaaehtoisten osallistujien toimesta. Kuvituksesta vastasivat Laura Pitkänen, Minttu Ollinmäki ja Auli Pajakoski.
Kirja on osa Laurea-ammattikorkeakoulun opinnäytetyötä, joka on tehty yhteistyössä Kiusaamista vastaan ry:n kanssa.
Oma arvioni: Tämän kirjan idea on hieno: tarjota väylä kiusaamista kokeneille purkaa tuntojaan ja tulla vihdoin kuulluiksi asiassa, josta on yleensä helpompaa vaieta kuin puhua. Kiusaamista on ollut aina ja tulee varmasti aina olemaan, vaikka siihen nykyään yritetäänkin onneksi puuttua paremmin kuin aikaisemmin. Samanaikaisesti kiusaamisen muodot monipuolistuvat kuitenkin jatkuvasti, joten haastetta riittää. 
Kirjaan kerätyistä kirjeistä kävi varsin selvästi ilmi se, että ratkaisuksi ongelmaan on tarjottu luokan tai koulun vaihtamista – kiusatuille, ei kiusaajille. No, joillekin se voi olla oikea ratkaisu, mutta aina se ei auta. Kiusaaminen jatkuu helposti myös uudessa ympäristössä. 
Kiusaaminen on vakava asia, joka on aina totta sitä kokeneille. Se on asia, johon pitäisi puuttua mahdollisimman nopeasti. Kiusaaminen kun jättää kiusattuun aina syvät jäljet. Kaikki eivät välttämättä pääse rankoista kokemuksistaan koskaan yli, vaan kiusaamisen uhri saattaa kantaa sen seurauksia mukanaan lopun ikänsä monin tavoin. Seuraava katkelma eräästä kirjeestä kuvasta tällaista tilannetta kaunistelematta näin:

"En pysty enää normaaliin elämään ja tulen luultavasti loppuelämäni olemaan katkera. Olisi hienoa, jos tässä olisi joku inspiroiva opetus. Älä koskaan anna periksi. Vaikeuksien kautta voittoon. Ei ole. Kiusaajat voittivat." 

Tekstien sisällön ohella kirjan kuvitus on varsin puhutteleva. Jokaisen, joka on joskus kiusannut jotakuta olisi hyvä tarttua tähän pienikokoiseen mutta silti suureen kirjaan. Ja jokaisen, jota on joskus kiusattu kannattaisi lukea tämä kirja. Se antaa meille uskoa, että kiusaamisestakin on mahdollista selvitä ja tarjoaa ihan jokaiselle viestin siitä, että kiusaamisesta pitää ja saa puhua.