Gillian Flynn: Paha paikka


Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2014
Englanninkielinen alkuteos: Dark Places (2009)
Suomentanut: Maria Lyytinen
Sivumäärä:381 s.


”En ollut herttainen lapsi ja minusta oli kasvanut kaikkea muuta kuin herttainen aikuinen. Jos sielustani piirtäisi kuvan, se olisi töherrys, jolla on torahampaat.”Kun Libby Day oli seitsemän, hänen äitinsä ja kaksi siskoaan surmattiin. Pakoon päässeen Libbyn todistus oli ratkaiseva kun tämän isoveli Ben tuomittiin elinkautiseen koko kansakuntaa kuohuttaneista Kansasin Kinnakeen Maatilamurhista.

Kuluu 25 vuotta. Itseinhossa rypevän, työtä välttelevän Libbyn nimeä kantava hyväntekeväisyysrahasto on viimein ehtynyt. Kun Kill Club -niminen, ratkaisemattomista murhista kiinnostunut salaseura ottaa Libbyyn yhteyttä, hän vainuaa tilaisuuden tehdä rahaa. Palkkiota vastaan Libby tarjoutuu haastattelemaan kohtalokkaaseen murhapäivään liittyviä ihmisiä ja raportoimaan löydöksistään klubilaisille.

Libbyn etsinnät vievät hänet Missourin nuhjuisilta strippiklubeilta Oklahoman hylättyihin turistikaupunkeihin. Ja kun kauhistuttava, uskomaton totuus lopulta valkenee, Libby joutuu jälleen pakenemaan henkensä edestä.

Oma arvioni: Järkyttävyydessään vangitseva dekkari, josta ei käänteitä ja jännitettä puutu. Kirjan henkilöissä on synkkyyttä vaikka muille jakaa ja säröjä, joiden ympärille voi rakentaa vahvasti koukuttavan tarinan, jos osaa – ja Gillian Flynn todella osaa. Kun mausteeksi vielä lisätään todella musta huumori ja reipas itseironia, on todella mehevä keitos valmis ahmittavaksi.

Jos nyrjähtäneet henkilöhahmot ja viiltävä jännitys ovat sinun makuusi, lue ihmeessä Paha paikka. En usko, että joudut pettymään.