Lars Kepler: Kaniininmetsästäjä

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Kaninjägaren (2016)
Suomentanut: Kari Koski
Sivumäärä: 577 s.

Metsästäjä on kannoillasi. Juokse. Pakene, kun vielä voit.


Ulkoministeri teloitetaan kodissaan Djursholmenilla, mutta julkisuudessa asia hyssytellään hiljaiseksi. Liikkeellä on julma murhaaja, jota epäillään terroristiksi. Ja kohta hän iskee uudelleen.
Turvallisuuspoliisi janoaa entisen komisarion Joona Linnan apua murhaajan pysäyttämiseksi. Istuttuaan kaksi vuotta vankilassa Joona Linna saakin tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Piinaava jahti alkaa, mutta kuka metsästää ketä?
Kaniininmetsästäjäksi itseään kutsuvan murhaajan uhreja yhdistää vain yksi asia. Karmiva loru kymmenestä kanista.
Joona Linna tekee nyt kiihkeästi odotetun paluun. Sarjan kuudes itsenäinen osa on skandidekkarin huippu.
Oma arvioni: Kepler ja Joona Linna eivät petä tälläkään kertaa. Niin tiukasti he pitävät lukijaa otteessaan alusta loppuun asti. Vauhdista ja vaarallisista tilanteista ei ole puutetta. Raakuuttakin löytyy, mutta niinhän kunnon dekkarista usein.
Ja mikä parasta, kirjassa on karmiva loppu, joka lupaa hyvää. Jos haluat tietää, mitä tarkoitan, lue Kaniininmetsästäjä. Mikäli olet laadukkaan pohjoismaisen jännityksen ystävä, tulet todennäköisesti pitämään tästä dekkarista. Jos et halua menettää yöuniasi koukuttavan trillerin parissa, tämä kirja ei ole ns. yöpöytäkirjaksi paras mahdollinen valinta.