Pasa & Atpo: Eniten vituttaa Suomi

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 223 s.

Etukortit, ämpärit, formulakuskit ja Kalevala.
Keittää niin, että kirvelee!Satavuotias Suomi voi ihan vapaasti olla toisille lottovoitto ja ylpeydenaihe, mutta Pasaa ja Atpoa ei ulkokuori petä. Saunan, sisun ja startupin suossa tarpovat suomalaiset eivät tietenkään itse näe omia heikkouksiaan, mutta ei hätää! Pasa ja Atpo paljastavat suomalaisten perusolemuksen koko karuudessaan.

Vitutus on osa suomalaista sielunmaisemaa. Itsenäisyyden juhlavuoden merkkiteos Eniten vituttaa Suomi lyö pöytään sata aihetta, jotka Suomessa ja meissä suomalaisissa ovat päin helvettiä. Esimerkiksi naapurien verotietojen kyttäys, mökkeily, muumit, säästä valittaminen, jääkiekko ja Turun Sinappi saavat kerrankin ansaitsemansa huomion.

Legendaarisen Eniten vituttaa kaikki -sarjan kirjoja on myyty kohta jo yli 100 000 kappaletta. Uudella mestariteoksellaan Pasa ja Atpo niittaavat itsensä pysyvästi vitutuskirjallisuuden kärkikaartiin.

Oma arvioni: Suomi on hieno maa ja olen ylpeä suomalaisuudesta, mutta on meillä toki aika paljon niitä vähemmän hienoja asioitakin. Tätä kirjaa ei ehkä kannata lukea esimerkiksi junassa, sillä todennäköisesti vähintään hihittelyä. Kirjassa kiroillaan paljon, joten kovin tiukkapipoisille lukijoille en sitä suosittele. :D