Dave Lindholm: Sanat – Sitähän se kaikki on

Kustantaja: Johnny Kniga
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 315 s.

Dave kenties paljaampana kuin koskaanVuonna 1972 ilmestyneestä ensilevystään alkaen Dave Lindholm on näyttänyt, mihin suomenkielinen laululyriikka taipuu.  Ja taipuuhan se. Oma tietämykseni Daven sanoituksista on rajoittunut lähinnä vain Pieni ja hento ote, Sitähän se kaikki on ja Anna kitaran laulaa vaan -osastoon. Niinpä minulle tästä Daven suomenkieliset tekstit kokoavasta kirjasta löytyi paljon uutta, mutta sen sijaan tämän pitkäaikaisen kynäilijän laajan tuotannon paremmin tuntevalle lukijalle, kirjan uutuusarvo on varsin vähäinen. Onhan Dave Lindholmin suomen- ja englanninkielisiä tekstejä julkaistu kirjojen kansien välissä jo ennen tätäkin.

Olisin kaivannut kirjaan edes jonkinlaista esipuhetta tai johdanto-osaa. Nyt tekstit jäävät mielestäni jotenkin irrallisiksi. Kirjassa lyriikat on ryhmitelty eri osiin siten, että samassa osassa on tekstejä eri ajoilta. Jos kokoelmassa olisi päädytty kronologiseen ratkaisuun, lukija hahmottaisi helpommin, millaisen kehityskaaren kirjoittaja on käynyt läpi vuosikymmeniä jatkuneen lauluntekijän uransa aikana.

”Olemisen riemu ei ravistele olkapäitä
runoilijan kehto ei ole ruusuista tehty koskaan
hiljaisuuden huntu ei milloinkaan petä kuulijaa


Mikä nämä yhdistää?

Rakkaus suureen elämään

Pieni ja hento ote ihmisestä kiinni
aivan sama tunne kuin koskettava tuuli
pieni ja hento ote, siinä kaikki”P.S. Tällä kirjalla sain täytettyä vuodelle 2017 asettamani luettujen kirjojen määrää koskevan haasteen. Nyt on sitten 250 kirjaa sekä luettu että blogattu. Ja lukeminenhan jatkuu…