Eija Jansson: Kustantajan kuolema

Kustantaja: Saaga-kirjat
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 263 s.Jokivarren kauniissa huvilassa vietetään riehakasta iltaa, sillä sen omistaja on vihdoin saanut kauan kaipaamansa kustannussopimuksen. Hän on pyytänyt mukaansa joukon ystäviään sekä sattumoisin ravintolassa tapaamansa kustantaja Lindholmin vaimoineen.
Kustantaja Lindholm on tullut tunnetuksi paikkakunnan kirjailijoiden piirissä siitä, että hylkää kaikki heidän tarjoamansa käsikirjoitukset ja palautekin on negatiivista, jos sitä uskaltaa kysyä. Kosteiden juhlien tiimellyksessä kirjailija Olli Hartola alkaakin tivata yhä uudelleen, miksi hänen käsikirjoituksensa eivät kelpaa Lindholmille. Kina jatkuu saunan lauteilta joen rantaan, ja riidan kuulevat kaikki. Joku käyttääkin tilaisuutta hyväkseen, ja aamulla Anni löytää Lindholmin kuolleena.
Komisario Palosaaren tutkinta ei etene, sillä useimmilla juhlijoilla on musta aukko jossain kohden iltaa ja yötä eivätkä kuulustelut työ lisävalaistusta juttuun. Myös henkilökohtaiset huolet painavat mielessä. Tarja Anttonen jatkaakin tutkintaa, jonka uhrimäärä ei rajoitu yhteen. Yhä uudelleen Tarja kollegoineen miettii, kuka murhasi kustantajan, kenen käsi tarttui puukkoon?
Oma arvioni: Kevyt kotimainen uutuusdekkari, jossa jännitys säilyy mukavasti lähes loppuun asti.  Palosaari-sarjassa on aiemmin ilmestynyt jo neljä kirjaa. Olen aiemmin lukenut Petos peilistä katsoo -teoksen vuodelta 2015. Tämä uusin osa tarjosi minulle rentouttavia hetkiä tiukkojen tietopakettien välissä.