Gillian Flynn: Kiltti tyttö

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2013
Englanninkielinen alkuteos: Gone Girl (2012)
Suomentanut: Terhi Kuusisto
Sivumäärä: 447 s."Kuka sinä olet? Mitä me olemme tehneet toisillemme?”

Nick Dunnen kaunis Amy-vaimo on kadonnut parin viisivuotishääpäivänä. Katoamiseen epäilyttävän tyynesti suhtautuva Nick jää kiinni valheesta toistensa jälkeen. Amyn ystävät kertovat tämän pelänneen yhä arvaamattomammaksi muuttunutta aviomiestään. Poliisi löytää Nickin tietokoneelta erikoisia hakutuloksia. Ja kuka muu ellei Nick olisi pessyt verijäljet keittiön lattialta?


Välttääkseen vankilan Nickillä on vain yksi vaihtoehto. Hänen on löydettävä Amy. Mieluiten elävänä, jos ei muuten, niin kuolleena.

Mutta missä Amy on?

Oma arvioni: Tämä kirja kannattaa lukea, jos tykkää koukuttavasta psykologisesta jännityksestä ja siitä tunteesta, ettei sinulla ole aavistustakaan siitä, mitä kirjassa seuraavaksi tapahtuu. Kuten teoksen etukannessa kerrotaan, jokaisella tarinalla on todellakin kaksi puolta. Ja tässä kirjassa lukijalle paljastetaan ne molemmat.  Vaikka asiat näyttäisivät päällisin puolin olevan kunnossa, näin ei välttämättä olekaan. Olemmeko sittenkin vain rooliemme vankeja?

Flynn hallitsee nokkelasti punotut juonenkäänteet ja henkilökuvauksen erinomaisesti.  Hänen hahmonsa ovat jälleen kaukana mukavista ihmisistä. Kiltistä tytöstä on tekeillä myös elokuva, enkä yhtään kyllä ihmettele, miksi.
Jos etsit psykologista jännäriä, joka yllättää, lue Kilti tyttö.