Ilkka Remes: Jäätyvä helvetti

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 412 s.


Hyökkäys, jota ei voi torjua asein. Sota, jossa kuolee vain siviilejä. Rauha, jonka hintana on Suomi.
Oma arvioni: Yhteiskunta, joka on täysin riippuvainen sähköstä, paukkupakkaset ja elämä hybridisotaan mieltyneen valtion naapurissa – siinä ainekset pelottavaan, mutta samalla mukaansa tempaavaan tarinaan, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita todellakaan puutu.
Ilkka Remes on onnistunut kirjoittamaan trillerin, joka piti minuakin tiukasti otteessaan alusta loppuun asti, vaikka en ole aiemmin hänen kirjojensa parissa juurikaan viihtynyt. Epämukavasta aiheesta huolimatta tämä kirja kuitenkin koukuttaa tehokkaasti.
Jäätyvä helvetti siis yllätti minut positiivisesti. Se tarjoaa hyytävää, hiuksia nostattavaa jännitystä. Tällä hetkellä Kainuuta kiusaavat sähkökatkokset ja niitä koskevat vaaratiedotteet tekevät tästä kirjasta varsin ajankohtaisen tuntuisen, mutta onneksi ongelmien taustalla on sentään tällä kertaa lumi. Niin, ja täällä lounaisrannikolla lämpötila on nollan tuntumassa ja lunta on vain vähän – ainakin toistaiseksi, joten laajamittaisten sähkökatkosten todennäköisyys lienee tällä hetkellä varsin pieni.