J P Delaney: Edellinen asukas

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: The Girl Before
Suomentanut: Satu Leveelahti
Sivumäärä: 410 s.

Täydellinen elämä unelmien talossa. Mutta mihin hintaan?Jane muuttaa huippumoderniin, arkkitehtonisesti poikkeukselliseen taloon, jonka uusi asukas valitaan kummastusta herättävin kriteerein. Rakennuksen suunnitellut arkkitehti myös ohjeistaa tarkoin, kuinka talossa on asuttava.
Pala palalta Janelle selviää edellisen asukkaan, Emman, hyytävä kohtalo. Ja räpiköidessään valheiden verkossa Jane tekee tahtomattaankin tismalleen samat valinnat kuin talon edellinen asukas.

Oma arvioni: Edellinen asukas on koukuttava ja hiuksia nostattava dekkari. Se on nimimerkin taakse kätkeytyvän kirjoittajan ensimmäinen psykologinen trilleri. Tyyliltään kirja on mielestäni varsin perinteinen, mutta se tapahtuu varsin modernissa miljöössä. Tätä kirjaa lukiessa mietin useampaan kertaan, kuinka hienoa onkaan asua asunnossa, jossa ei ole asunut ketään ennen minua. Ja vaikka monessa asiassa teknologinen kehitys on hienoa, kaikkeen en kuitenkaan toivo sen ulottuvan. 
Voin suositella kirjaa psykologisen jännityksen ystäville. 


Kommentit

  1. Tämä oli kyllä jännittävä kirja. Me asutaan vuonna 1988 rakennetussa rivarissa ja tässä on ollut kolmet asukkaat ennen meitä. No me on rempattu jo kaksi kertaa tämä asunto, tapetit, lattiat, katot jne. niin että aika meiltä tämä tuntuu, mutta kaipaan jo kodinhoitohuonetta jne. Muutin nimittäin omakotitalosta rivariin, iso muutos. Mies on laittanut uutta teknologiaa, josta tykkään, mutta kirjassa sitä oli liikaa. Kirjan asunto olisi liian siisti meille. Asuminen saa näkyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi!