Elisabeth Norebäck: Sano että olet minun

Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Säg att du är min (2017)
Suomentaneet: Ida Takala & Sirje Sirje Niitepõld
Sivumäärä: 408 s.


Kaikki uskovat hänen kuolleen.
Sinä tiedät hänen olevan elossa.
Joku tekee kaikkensa,
ettet saisi selville totuutta.

Psykoterapeutti Stella Widstrandin vastaanotolle saapuu uusi potilas, ja Stellan elämä romahtaa. Parikymppisen Isabellen kohtaaminen nostaa pintaan muistot kaukaisesta murhenäytelmästä: Stellan esikoinen Alice katosi vuoden ikäisenä ja lopulta tytär julistettiin kuolleeksi. Voisiko Isabelle olla kaksikymmentä vuotta sitten kadonnut Alice?

Sano että olet minun on mestarillinen psykologinen trilleri. Se on koskettava romaani pahimmasta mahdollisesta, oman lapsen menetyksestä. Se on tarina surusta ja syyllisyydentunteesta, mielen murenemisesta ja väkivaltaisesta pakkomielteestä.

Oma arvioni: Aiheeltaan koskettava ja tunnelmaltaan intensiivinen - kaiken kaikkiaan erinomainen esikoisteos. Trilleri, joka pitää lukijaa tiukasti otteessaan alusta asti. Ihmisten mielenliikkeiden kuvaus on varsin taidokasta. Kaikkein herkimmille lukijoille en tätä hyytävän jännittävää teosta voi kuitenkaan suositella, mutta laadukkaan psykologisen jännityskirjallisuuden ystäville tämä kirja tarjoaa varmasti sellaisen lukuelämyksen, jota ei ihan heti unohda. Niin paljon ajattelun aiheita se lukijalleen antaa. 

Toivottavasti Norebäck kirjoittaa pian lisää.