Paula Hawkins: Nainen junassa

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: The Girl on the Train (2015)
Suomentanut: Oona Timonen
Sivumäärä: 382 s.Rachel matkustaa päivästä toiseen samalla paikallisjunalla. Junan ikkunasta hän alkaa seurata radanvarren talossa asuvaa pariskuntaa, jolle kuvittelee mielessään täydellisen onnellisen elämän.

Sitten eräänä päivänä hän näkee jotain, mikä muuttaa kaiken, ja pian sen jälkeen pariskunnan nainen katoaa. Rachel haluaa auttaa ja kertoo tietonsa poliisille, mutta tulee kietoutuneeksi yhä kohtalokkaammalla tavalla vieraiden ihmisten elämään.

Oma arvioni: Paula Hawkinsin esikoistrilleriä on hehkutettu todella paljon ja siitä on keskusteltu kirjablogeissakin jo pitkään, mutta vasta nyt ehdin itse lukea sen.

Odotin kirjalta aika paljon. Kaikki odotukseni eivät kuitenkaan täyttyneet. Alku vaikutti suorastaan tahmealta, mutta loppujen lopuksi koukuttavuuden puutteesta ei tätä viimemetreille asti jännittävää ja tiheätunnelmaista teosta voi kuitenkaan syyttää. Kaikkien kertojien epäluotettavuus on omaperäinen ratkaisu. Kenties keskeisten henkilöhahmojen vastenmielisyys vain ärsytti liikaa, vaikka trillerin nopeasti ahminkin.

Kritiikistä huolimatta Nainen junassa on mielenkiintoinen ja jännitystä tarjoava matka. Voi olla, että elokuvana tarina toimii kirjaa paremmin.


Kommentit

  1. Anonyymi2.2.18

    Minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia silloin, kun itse luin tämän kirjan. Johtuiko sitten siitä vai mistä, mutta minusta tämä oli tosi hyvä ja jännä kirja!

    Wau, katsoin että sinulla on jo reilusti toistatuhatta postausta täällä! Mutta olet kyllä kauan blogannutkin. Itse olen blogannut vasta syksystä 2015, eikä sitä ensimmäistä blogia edes ole enää, mutta tässä nykyisessä, joka täyttää keväällä 2 vuotta, on nyt 110 postausta. Niistäkään eivät kaikki ole kirjapostauksia. Perässä tullaan... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi!