Ronnie Grandell: Irti itsekritiikistä - Löydä terve suhde itseesi

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 255 s.

Kamppailetko kuormittavan itsekritiikin kanssa? Onko mielessäsi ankara ääni, joka nalkuttaa päivästä toiseen? Vaaditko itseltäsi enemmän kuin pystyt tekemään vuorokauden sisällä? Painostaako?


Irti itsekritiikistä antaa sinulle konkreettisia näkökulmia, neuvoja ja käytännöllisiä harjoituksia, joiden avulla pystyt irrottautumaan kahlitsevasta kriittisyydestä itseäsi kohtaan. Kun opit vapautumaan itsekritiikistä, saat rohkeutta tehdä uusia valintoja, jotka tuovat mukanaan iloa tyytyväisyyttä ja itseluottamusta. 

Oma arvioni: Tämä Grandellin uusin kirja auttaa tunnistamaan mielen sisällä vellovia ristiriitoja, se antaa eväitä siihen, kuinka itsekritiikki on mahdollista kääntää palautteeksi ja kannustukseksi, ja kehottaa meitä antamaan itsellemme anteeksi ja kohtelemaan itseämme hyvin. Vaikka kirjan harjoitusten toimivuudesta en osaa sanoa mitään ainakaan vielä, kiinnostavia ja kokeilemisen arvoisia ne varmasti ovat. 

Kirjaa, samoin kuin kirjoittajan edellistä teostakin, voin suositella lämpimästi kaikille niille, jotka suhtautuvat itseensä ankarasti, syyllistävästi ja rankaisevasti, mutta haluaisivat päästä irti inhimillisestä mutta monin tavoin haitallisesta itsekritiikistä.