Liisa Väisänen: Enemmän Espanjaa - Matkoja maahan josta on moneksi

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 208 s.

Elämysten Espanja


Espanja on monien kulttuurien ja kielien maa. Matkailun ja kulttuurin ammattilainen Liisa Väisänen johdattaa lukijan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreiteiltä Barcelonan taideaarteiden ja Bilbaon nykyarkkitehtuurin helmien luo. Matka vie inkvisition ajoista Francon diktatuuriin ja nykymonarkkien hoviin. Välillä pysähdytään viettämään siestaa ja maistelemaan paikallisia herkkuja. 

Kirja on lukuelämys jokaiselle Espanjasta kiinnostuneelle. Se kutsuu katsomaan tunnettuja kaupunkeja uusin silmin ja kertoo myös syrjäisemmistä seuduista ja mielenkiintoisista sivukujista. Kirja antaa mainioita vinkkejä Espanjan-matkalle, ja sen parissa viihtyy jokainen kulttuurinnälkäinen. 

Oma arvioni: Kirja vie lukijansa kiehtovan monitasoiselle matkalle Espanjaan. Se katsoo historian kautta maan tämän hetken tapahtumia. On mukavaa, päästä nojatuolimatkalla paistattelemaan Andalusian auringon alle. Kirja sekä viihdyttää että yllättää. Se näyttää, mitä kaikkea Espanjaan ja espanjalaisuuteen oikein mahtuukaan. 

Jos podet tällä hetkellä matkakuumetta, mutta matkustaminen ei jostain syystä ole mahdollista, tämän kirjan lukeminen saattaa pahentaa tilannetta. No, onneksi netin kautta on mahdollista tehdä virtuaalisia reissuja, ja espanjalaisesta musiikista nauttiminen onnistuu sekin missä vain. Niin, ja löytyyhän kirjasta kymmenen kirjaa ja kymmenen elokuvaa, joiden avulla voi tutustua espanjalaiseen elämänmenoon lisää vaikka kotisohvalla loikoillen. Jos olet menossa Espanjaan, tästä kirjasta saat vinkkejä lukuisista näkemisen arvoisista kohteista. Espanjasta todellakin on moneksi.

Voin suositella tätä tuoretta ja erilaista matkakirjaa kaikille, jotka tunnistavat olevansa "Espanja-ihmisiä." Jos historia kiinnostaa, kirjasta saa todella paljon irti. Lukuelämystä täydentämään olisin kuitenkin kaivannut edes muutamia värikkäitä kuvia varsinkin, kun kirjoittaja asuu Espanjassa. Nyt täytyi tyytyä vain teoksen värikkäisiin kansiin.