Pauliina Susi: Seireeni

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 522 s.

Se tulee taas. Varmuus siitä että joku seuraa.

Jo turvatarkastus Barcelonan satamassa enteilee vaaraa, kun Leia Laine nousee siskonsa Ripsan kanssa Välimerellä seilaavaan luksusristeilijään. Lomanviettoa alkavat pian varjostaa muutkin oudot sattumukset. Edes ylenpalttiset all inclusive -tarjoilut ja taidokkaat varietee-esitykset eivät pysty peittämään sitä tosiasiaa, että jollakulla Seireenin 5 000 matkustajasta on pahat mielessä.

Kun Leia lopulta joutuu kasvokkain paitsi globaalin eriarvoisuuden ja terrorin uhan - myös menneisyytensä aaveen kanssa, rento lomailu vaihtuu pakokauhuun. Samaan aikaan Välimeren toisella laidalla yksitoistavuotias Amira kipuaa vanhempineen ihmissalakuljettajien heiveröiseen paattiin. 

Seireeni on itsenäinen jatko-osa Vuoden johtolanka -palkitulle Takaikkunalle.

Oma arvioni: Tarina lähtee hieman hitaasti liikkeelle, mutta ensimmäisen sadan sivun jälkeen kirja pitääkin sitten lukijaa aika mukavasti otteessaan. Kirja tarjoaa paitsi jännitystä ja ajankohtaisten yhteiskunnallisten kysymysten pohdintaa niin myös huumoria. Väkivallalla ei tässä dekkarissa mässäillä, vaikka ruumiilta ei vältytäkään. Pauliina Susi tarjoaa jälleen kirjallaan lukijalle paljon ajateltavaa. 

Seireeni on hieno kokonaisuus - viihdyttävä ja jännittävä psykologinen trilleri. Sitä voi oikeastaan suositella kaikille kotimaisten laatudekkareiden ystäville. Tai no, ehkä ei sittenkään aivan kaikille. Jos olet lähdössä risteilylle, ei Seireeniä kannata pakata leppoisaksi lomalukemiseksi. Suosittelen tarttumaan siihen vasta sitten, kun merimatka on onnellisesti ohi. Kirjan luettuani en kyllä ihan heti aalloille keinumaan lähtisi.