Peter James: Kuolema ei rakasta ketään

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: Need You Dead (2017)
Suomentanut: Maikki Soro
Sivumäärä: 444 s.

Väkivaltaisessa avioliitossa elävä kampaaja Lorna Belling on löytänyt uuden onnen. Salasuhde karismaattisen Gregin kanssa on kestänyt jo puolitoista vuotta. Greg on toistuvasti luvannut päättää rakkaudettoman liittonsa vaimonsa Belindan kanssa ja viedä Lornan pois tämän ilkeän aviomiehen ulottuvilta. Oikea aika ei vain koskaan näytä tulevan. Greg keksii viivyttelyynsä syyn toisensa jälkeen, kunnes lopulta sanoo kertovansa uutisen vaimolleen Malediiveille suuntautuvalla lomamatkalla. 

Lornan maailma romahtaa, kun eräs kampaamoasiakas muutamaa viikkoa myöhemmin esittelee hänelle lemmekkäitä kuvia Malediiveilla tapaamastaan pariskunnasta. Lornan kauhuksi kuvissa esiintyvä mies on hänen Greginsä. Paitsi että hänen nimensä ei suinkaan ole Greg. Eikä kuvan nainen ole nimeltään Belinda.

Raivoissaan Lorna päättää pistää petollisen rakastajansa tilille valheistaan ja paljastaa tämän kaksoiselämän. Draama päättyy verisesti, ja ruumiin löydyttyä poliisilla on vain yksi pääepäilty. Pian tapauksen ympärille alkaa kuitenkin ilmaantua kiusallisen paljon uusia johtolankoja. Ylikomisario Roy Gracelle alkaa olla selvää, että hänen on otettava huomioon myös kaikkein epäuskottavimmat vaihtoehdot.

Oma arvioni: Peter James on jälleen punonut uskomattoman murhamysteerin, joka koukuttaa tehokkaasti. Kenen kanssa Lorna olikaan suhteessa ja kuka hänet murhasi? Jos haluat tietää, lue tämä 13. Roy Gracesta kertova dekkari. Jos edellä mainittu hahmo ei ole sinulle ennestään tuttu, kannattaa lukeminen toki aloittaa sarjan aiemmista osista.