S. K. Tremayne: Jääkaksoset

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi:2016
Englanninkielinen alkuteos: The Ice Twins (2015)
Suomentanut: Oona Nyström
Sivumäärä: 350 s.

Toinen identtisistä kaksostytöistä on kuollut, mutta kumpi?

On kulunut vuosi siitä, kun toinen perheen identtisistä kaksostytöistä menehtyi onnettomuudessa. Perhe muuttaa syrjäiselle majakkasaarelle Skotlantiin toiveenaan jättää hirvittävä tragedia taakseen. Heidän elämänsä pirstoutuu uudelleen, kun eloonjäänyt Kirstie-tytär alkaa väittää olevansa Lydia, tytär, jonka vanhemmat luulivat kuolleen. 

Hyisellä, eristyksissä olevalla saarella menneisyys piinaa perheen äitiä: Mitä oikein tapahtui sinä kohtalokkaana päivänä, kun toinen kaksosista kuoli?

Oma arvioni: Piinaavaa jännitystä tarjoava hyytävä trilleri. Tarinan juoni on kuitenkin kaikessa koukuttavuudessaan liian epäuskottava. Ja loppuratkaisu - no, lukekaa itse niin tulette yllättymään. Ainakin minulle kävi niin. Itselleni kirjan huikeinta antia olivat ehkä hieman yllättäen miljöökuvaukset. Kirjaa on hehkutettu blogeissa niin paljon, että omat odotukseni sen suhteen olivat kenties liiankin korkealla.

Kirjaa voi suositella etenkin tavanomaisesta poikkeavan jännityksen ystäville, jotka haluavat lukemisen aiheuttavan kylmiä väreitä.