Taina Haahti: Kolumnisti

Kustantaja: Crime Time
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 369 s.

Mara Nuutinen senttailee lehtiin uusiutuvasta energiasta ja saa tuulivoiman vastustajien vihat päälleen. Hänet kutsutaan kokemaan, kuinka kurjaa on elää Joppilan Pahavuoressa tuulivoimaloiden läheisyydessä. Kun energiapuistosta löytyy ruumis, Nuutinen ottaa haasteen vastaan. Perillä odottaa tuulivoimaan sijoittava kunnanjohto lobbareineen, petettyjen asukkaiden yhteisö sekä lisää kuolleita naisia. Pian kolumnisti huomaa joutuvansa itse epäilyjen alaiseksi.

Pahoilla teoilla on haaraiset juuret ja myrkyllinen kasvusto. Kun yksi asia johtaa toiseen, syntyy ikävyyksiä ruokkiva rihmasto. Sitä jotkut kasvattavat tyhmyyttään, toiset ahneuttaan, kolmannet silkkaa julmuuttaan. 

Kolumnisti on kiitetyn kirjailijan Taina Haahdin esikoisdekkari.

Oma arvioni: Tuulivoimassa erilaiset mielikuvat, maailmankatsomukset sekä raha kietoutuvat toisiinsa, jolloin hyvä ja paha ovat ikään kuin samassa paketissa. Tässä yhteydessä erilaiset intressit törmäävät toisiinsa, ja pienet tarinat jäävät helposti suurten kertomusten jalkoihin. Taina Haahdin ajankohtaisessa dekkarissa Aurinkorinteen asukkaiden oikeuksia poljetaan sijoittajavetoisen tulevaisuusstrategian nimissä. Kaikkien petosten juuret ovat luottamuksessa. Niin on tässäkin tapauksessa. Häikäilemätön oman edun tavoittelu johtaa vain ikäviin seurauksiin. 

Kirjan päähenkilö freelancekirjoittaja Mara Nuutinen on rohkea, itsenäinen ja toimintavalmis nainen. Mutta, työntääkö hän sittenkin nenänsä jo liian syvälle kylän outoihin tapahtumiin ja kyläläisten asioihin? Henkilöhahmoja on kirjassa niin paljon, että välillä on jopa hieman hankala muistaa, kuka kukin on. Tarina etenee kuitenkin ihan mukavasti ja kerronta on vaivattoman oloista. Luulenpa, että Maran seikkailut vielä jatkuvat - ja hyvä niin.

Kolumnistia voi suositella kotimaisen jännityksen ystäville.