Leah Mercer: Kun kerran kohtasimme

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: Who We Were Before (2016)
Suomentanut: Taina Helkamo
Sivumäärä: 301 s.

Pakahduttava lukunautinto


Zoe tietää, että se ei ollut hänen syynsä. Se oli onnettomuus. Eikä Edward todellakaan syytä Zoea, mutta tämän katkerat sanat kummittelevat vieläkin Zoen mielessä. Siitä on nyt kaksi vuotta, vaikka tuntuu kuin se olisi tapahtunut eilen. Edward tietää, että heidän pitäisi yhdessä päästä eteenpäin, mutta Zoe ei ole varma, haluaako hän edes yrittää.

Viikonloppu Pariisissa saattaa olla pariskunnan viimeinen mahdollisuus löytää toisensa, mutta sattuma eksyttää heidät toisistaan jo rautatieasemalla. Ilman rahaa ja puhelinta Zoen on yritettävä löytää Edward - ja samalla heidän molempien pitää tavoittaa toisistaan jotain, joka kerran oli.

Kun kerran kohtasimme on riipaiseva kuvaus viikonlopusta, johon mahtuu koko elämä. Romanttinen Pariisi antaa puitteet rakkaustarinalle, jonka kertojana vuorottelevat molemmat aviopuolisot. Sympaattiset henkilöt ja heidän tapansa kertoa romanssistaan imaisevat lukijan kuin huomaamatta mukaan tapahtumien pyörteisiin. Löytävätkö Zoe ja Edward lopulta toisensa?

Oma arvioni: Viihdyttävää luettavaa romantiikan ystäville. Itse odotin kirjalta kuitenkin jotain enemmän. Nyt siitä puuttui sitä jotakin, että se olisi noussut minusta takakannen lupaaman pakahduttavan lukunautinnon tasolle. Mutta kaiken kaikkiaan romaani on ihan mukavaa luettavaa.