Stephen King: Mersumies

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Mr Mercedes (2014)
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Sivumäärä: 463 s.

2015 Edgar-palkitun trilogian avaus!

Hiljattain eläköitynyt rikosetsivä Bill Hodges ei tiedä mitä elämällään tekisi. Päivät kuluvat lähinnä television ääressä, kunnes yllättävä kirje muuttaa kaiken. Mersumiehellä, Hodgesilta karkuun päässeellä massamurhaajalla, on jälleen pahat mielessään. Seuraa klassinen kissa ja hiiri -leikki, joka varjoisten kujien sijaan sijoittuu internetin keskustelupalstalle, sinne missä pahuus saa kaikkein pelottavimman muotonsa. Onnistuuko Hodges tavoittamaan ajoissa tappajan, joka voisi olla kuka tahansa meistä.

Oma arvioni: Perinteinen dekkari, jota lukiessa mietin tuon tuostakin, kuinka häiriintynyt oikeastaan kuka tahansa voikaan olla. Trilleri, joka tempaa mukaansa mersumiehen matkaan ja saa lukijan odottamaan hiukset pystyssä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kun kirjan on lukenut loppuun, ei voi oikeastaan muuta kuin varata sarjan seuraavan osan - ja odottaa malttamattomana vuoroaan. 

En ole suuri kauhukirjallisuuden ystävä, eivätkä yliluonnolliset elementit oikein kiinnosta minua. En ole siis pitkään aikaan lukenut Kingin teoksia. Mersumies ei kuitenkaan ole kauhua eikä siinä ole yliluonnollisuutta. Niin kamalalta kuin se tuntuukin, kirjan tapahtumat voisivat olla täyttä totta. Minä uskalsin lähteä Mersun kyytiin, entä sinä?