Stuart MacBride: Kuoleman sävel

Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: A Song for the Dying (2014)
Englanninkielinen alkuteos:
Suomentanut: Virpi Kuusela
Sivumäärä: 480 s.

Kahdeksan vuotta aiemmin brutaali murhaaja oli levittänyt pelkoa Oldcastlen asukkaiden keskuudessa. Neljä naista oli siepattu, silvottu ja jätetty sitten kuolemaan. Jokaisen naisen vatsa oli viilletty auki, ja sen sisään oli ommeltu muovinukke. Sitten tappaja...oli vain kadonnut. 

Ash Henderson oli alkuperäisen tutkinnan aikaan rikoskomisario, mutta kahdeksassa vuodessa asiat ovat ennättäneet muuttua paljon. Hänen perheensä on tuhottu, hänen uransa on mennyttä, ja yksi Oldcastlen häijyimmistä rikollisista yrittää varmistaa, että hän pysyy vankilassa loppuelämänsä ajan. Kun eräältä rakentamattomalta tontilta löydetään jälleen nainen kuolleena, muovinukke sisälleen ommeltuna, vaikuttaa siltä, että Ash saa viimeinkin tilaisuuden pelastua. Ansaita vapautensa. Saada kostonsa!

Kuoleman sävel on järjestyksessään toinen kirja, jonka päähenkilönä on Ash Henderson. Ensimmäinen, Pahan postia, ilmestyi vuonna 2015.

Oma arvioni: Stuart MacBride on jälleen kirjoittanut dekkarin, josta ei jännitystä ja tapahtumia puutu. Vaikka hiukset välillä nousivat pystyyn, lukemista oli vain pakko jatkaa. Jos et ole vielä lukenut Pahan postia, kannattaa Ash Hendersoniin tutustuminen aloittaa siitä.