Jenni Pääskysaari: Poika, sinä olet...

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2016
Lukija: Jenni Pääskysaari
Äänikirjan kesto: 3 h 17 min

Koetko joskus olevasi vääränlainen? Liian suuri, pieni, lyhyt, pitkä, karvainen, karvaton, tumma, vaalea? On monta tapaa olla poika, ja ne kaikki ovat yhtä oikein!

Poika, sinä olet mahtava tyyppi. Ansaitset tulla kuulluksi ja nähdyksi. Kuuntele sydäntäsi, älä muiden mielipidettä. Älä anna kenenkään kohdella sinua huonosti. Kehu, kannusta ja auta kavereita. Taltuta pelko ja uskalla unelmoida.

Oma arvioni: Jenni Pääskysaaren kirjoittama rohkaiseva voimakirja pojille jatkaa Tyttö, sinä olet... -kirjan (2015) viitoittamalla tiellä kannustaen lapsia ja nuoria uskomaan itseensä ja löytämään omat vahvuutensa. Matka ei välttämättä ole kuitenkaan niin mutkaton ja helppo, kuin tämä ylioptimismiin paikoin "kompastuva" kirja antaa välillä ymmärtää, mutta koskaan ei kannata antaa periksi. Ja omalla toiminnallaan voi onneksi vaikuttaa osaltaan siihen, mihin elämä vie.

Näiden voimaannuttavien kirjojen keskeisin viesti on se, että jokainen ihminen on yhtä arvokas. Kunpa se vielä joskus olisikin ihan oikeasti totta.