Lauri Ahtinen: Homepäiväkirja

Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 96 s.

"Olen aina halunnut uskoa,
että maailma on hyvä paikka asua,
mutta eihän se ole."

Mitä tapahtuu, kun perheen unelma-asunto paljastuu painajaiseksi? Kestääkö miehen mieli vai syövyttääkö kosteus hänen sisuksensa ja elämänsä?

Tositapahtumiin perustuva Homepäiväkirja on riipivä kertomus perheen kamppailusta homeloukon kurimuksessa. Lauri Ahtinen yhdistää kuvaa ja tekstiä aivan omalla tavallaan, ja lopputuloksena on sarjakuvaromaani, jossa sekä kerronta että sisältö tekevät lukijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Oma arvioni: Kaikessa kaunistelemattomuudessaan karu kuvaus homehelvetistä. Omakohtaisuus tekee kertomuksesta uskottavan ja sellaisen, johon todella moni perhe voi samaistua - ikävä kyllä. Kun unelmatalo osoittautuu homeen kyllästämäksi, usko elämän hyvyyteen ja ihmisten oikeudenmukaisuuteen joutuu väistämättä kovalle koetukselle. Onko enää olemassa pienintäkään toivoa?

Tunnustan, etten ole suuri sarjakuvien ystävä, joten genre on minulle suhteellisen vieras.   Ilokseni voin kuitenkin sanoa, että tämä riipaisevan rehellinen tarina teki vaikutuksen. Ehkä tällaisia arjessa voimallisesti kiinni olevia sarjakuvaromaaneja voisi lukea enemmänkin.