Shari Lapena: Hyvä naapuri

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: The Couple Next Door (2016)
Suomentanut: Oona Nyström
Sivumäärä: 216 s.

Kuinka hyvin tunnet naapurisi? Entä puolisosi? Nuoren pariskunnan onni muuttuu painajaiseksi, kun heidän vauvansa katoaa jäljettömiin päivälliskutsujen aikana.

Oma arvioni: Shari Lapenan ensimmäinen trilleri oli todella koukuttava, sillä en malttanut laskea sitä käsistäni ennen kuin viimeinenkin sivu oli luettu. En enää todellakaan ihmettele, että kirjaa on kuvattu muun muassa vuoden 2017 puhutuimmaksi trilleriksi. Yllättäviä käänteitä, vaihtuvia epäiltyjä ja mutkikkaita motiiveja, sitä kaikkea tarjosi Hyvä naapuri. Parasta oli, kun jännitys tiivistyi loppua kohden saavuttaen huippunsa vasta kirjan viimeisillä riveillä. Kaikki ihmiset - ne tutuimmatkin saattavat osoittautua toisenlaisiksi kuin olemme kuvitelleet. Mihin uskallammekaan enää luottaa... Jos et ole enne tullut miettineeksi kaapeissa lymyäviä luurankoja, tämän jännitysromaanin luettuasi saatat hyvinkin tehdä niin. 

Hyvä naapuri on psykologista jännitystä parhaimmillaan. Tämän lajityypin ystäville siis erinomaista luettavaa. Suosittelen.