Kirjaesittely: Taina Laanen Unen lahjoja - Kirjeitä hänelle, joka valvoo

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2018
Äänikirjan kesto: 5 h 27 min
Lukija: Sanna Majuri

Etkö saa unta? Pyörittelet asioita päässäsi iltaisin mennessäsi nukkumaan ja sinun on vaikea rauhoittua nukkuaksesi hyvin. Et ole yksin, sillä unettomuus on varsinkin monien tunnollisten ihmisten riesana yöstä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.. Mutta ei hätää, Taina Laanen uutuuskirja Unen lahjoja - Kirjeitä hänelle, joka valvoo, voi auttaa. Se on erilainen kirja unettomuudesta. Sitä voisi luonnehtia unettoman hyväksi ystäväksi, joka tarjoaa lohtua yön synkimpinä hetkinä unettomuuden aiheuttamaan ahdistukseen. 

Laane haluaa kirjassaan kertoa, että unettomuudesta stressaaminen vain pahentaa tilannetta. Siksi meidän onkin ensiarvoisen tärkeää oppia myötätuntoa itseämme kohtaan. Kirjoittaja tuo esille omia kokemuksiaan; mitä unettomuus on hänelle opettanut ja kuinka hän on lopulta päätynyt nukkumaan syvästi. Kirjassa esitellään myös konkreettisia mindfulness-harjoituksia. Ne voivat auttaa hankalien tunteiden kohtaamisessa ja hyvään tarrautumisessa. Näin unikin paranee. Unettomuuden syyt ja seuraukset ovat yksilöllisiä, mutta yhteisiä piirteitäkin toki löytyy. Näin ollen kirja tarjoaa myös vertaistukea.

Äänikirjamuodossa tämä lohdullinen ja lempeänsävyinen teos toimi ainakin minulla "nukahtamislääkkeenä", kiitos Sanna Majurin rauhoittavan lukutyylin. Toivon sinullekin hyviä unia, kanssavalvojani.